Testimonial Ilse van Baardwijk, Scrum Master

Agile werken is populair, maar het werkt alleen als teams echt vrij zijn om zelf te bepalen hoe zij een opdracht willen uitvoeren. Ik merk dat het management van innogy echt in Agile gelooft, we krijgen heel veel mandaat. Dat is belangrijk. Want dat helpt om met Agile sneller tot it-oplossingen te komen en systemen ook sneller beter te maken.

Het idee van Agile is dat je producten ontwikkelt, bijvoorbeeld apps, die je al tijdens het bouwen test. Zo lever je werk af dat in een keer goed is. Dat is anders dan dat je een jaar bouwt aan een app om er vervolgens achter te komen dat die allang achterhaald is. Als je Agile werkt, knip je een klus op in losse opdrachten, die in je in sprints van twee tot vier weken kunt uitvoeren.

Als Scrum Master begeleid ik het ontwikkelteam in dat proces. Ik zorg ervoor dat een team happy is; dat zij alles hebben om in drie weken hun doel te bereiken. Dat varieert van individueel en procesmanagement, tot plannings- en productietaken. Ook zorg ik ervoor dat een team zich volledig kan focussen op zijn doel, dat er geen nieuwe taken over de schutting worden gegooid door andere afdelingen. Je moet dus niet bang zijn af toe in gesprek te gaan om aan te geven dat het anders moet.

Ik ben geïnteresseerd in mensen en heb precies genoeg vakkennis om de specialisten te begeleiden. Je moet genoeg kennis hebben om te weten wat zij nodig hebben, maar niet zoveel dat je hun vrijheid beperkt. Ik zeg altijd: ik hoef het werk niet over te nemen als ze op vakantie zijn.

Momenteel zijn we bezig het belsysteem van onze klantenservice te verbeteren. De belteams werken nu met verschillende systemen naast elkaar. Daar merkt de klant weinig van, maar om het gesprek heen zijn medewerkers veel tijd kwijt om een call te verwerken. Die systemen voegen we nu samen in een applicatie. Het mooie van Agile: as we speak zitten er telefonisten achter mij te bellen om het systeem te testen. We krijgen meteen terug wat werkt en wat niet. Dat motiveert enorm.

Innogy is heel open. Er hangt hier een sfeer waarin mensen worden uitgedaagd creatief te denken. Er wordt hier hard gewerkt, maar er is ook tijd voor gezelligheid en ontspanning. Collega’s zeggen gewoon hoi tegen elkaar, ook als je elkaar niet kent.

Teams krijgen veel vrijheid om hun werk te doen. Een voorbeeld is dat we ieder kwartaal twee weken overhouden om eigen ideeën uit te voeren. Misschien wil je aan teambuilding doen, een nieuw softwarepakket uitproberen, of een nieuwe manier van coderen testen om processen te versnellen. Misschien werkt het, misschien niet. Maar dat is niet erg. Je leert er wel van. En dat is goed.

Kom direct in contact over deze functie: